Gevaarlijke Corona adviezen

Het internet staat vol goedbedoelde adviezen. Het klopt lang niet altijd. De grootste onzin plukken we er voor je uit. Kom jij onzin tegen? Meld deze dan aan.

Zelf desinfecterende handgel maken

We komen veel recepten tegen, onder anderen op basis van Wodka. Een goede, desinfecterende gel bevat zo’n 70% alcohol. Wodka komt qua alcoholpercentage doorgaans niet in de buurt. Daarnaast ga je het verdunnen met allerlei stoffen, waar van je mogelijk niet weet hoe een virus daar op kan groeien. Niet doen!

Bovenstaande video van Sophie Ousri is slechts één van de velen waarin influencers zichzelf en hun volgers nomineren voor een Darwin Award. het gros van de influencers doet alles voor de kliks, want die leveren geld op.

Wil je weten over hoe mensen op de meest stomme manieren, zichzelf uit de evolutie onttrekken? Check dan de site van de Darwin Awards.

Darwin Awards

De Darwin Award is een cynische “eer” die wordt gegeven aan mensen die “bijdragen” aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken en dus de mogelijkheid om zichzelf voort te planten verliezen. De prijs is genoemd naar Charles Darwin, de bedenker van de evolutietheorie. Wikipedia

Zelf mondkapjes maken

Heb je een naaimachine en een oude pyjama liggen? Dan kun je zelf een mondmasker of mondkapje maken.

Deze zijn prima tegen stof, maar tegen een bacteriële besmetting, ben je zeer beperkt beschermd. Het RIVM geeft aan dat alleen FFP maskers voldoende beschermen. Vergeet niet dat je ze ook correct moet dragen.